RACIONĄ PRATURTINANTYS DARŽOVIŲ, UOGŲ IR SĖKLŲ MILTELIAI

INOVACIJA:

Verslo ir mokslo partnerystė funkcionalaus maisto srityje suteikė galimybę įsisavinti pažangius mokslinius tiriamuosius metodus ir naujausias mokslo žinias. Abipusis bendradarbiavimas padėjo susisteminti, kurti ir pritaikyti biomedžiagas naujiems, saugiems, aukštesnės kokybės ir didesnės biologinės vertės maisto produktams. Dėl šios priežasties URBANFOOD milteliai naudojant regionines žaliavas, išsiskiriančias produktyvumu, biologine verte bei kokybės parametrais, lengvai ir greitai praturtina mitybos racioną.

INOVACIJOS PASKIRTIS:

Daržovių, uogų ir sėklų milteliai skirti praturtinti mitybos racioną biologiškai aktyviomis medžiagomis: natūraliais vitaminais, mineralais ir organinėmis nesočiosiomis riebalų rūgštimis. Miltelius lengva naudoti. Jų galiojimo terminas ilgas, todėl uogose, sėklose ir daržovėse esančiomis natūraliomis naudingomis medžiagomis galima mėgautis ištisus metus. Milteliai skirti visiems, tačiau ypač rekomenduojami mamoms, auginančioms mažamečius vaikus ir sportininkams.

INOVACIJOS PRIVALUMAI:

URBANFOOD milteliai gaminami iš Lietuvoje užaugintų daržovių, uogų, žolelių ir sėklų. Tai – nauji aukštos kokybės ir padidinto funkcionalumo inovatyvūs maisto produktai, kurie taip pat puikiai tinka veganinę ar žaliavalginę mitybą pasirinkusiems žmonėms. Bendradarbiaujant su mokslininkais nuolat analizuojamas funkcionalaus maisto poreikis žmogaus organizmui, lietuviškų augalų veislės, turinčios išskirtinių maistinių savybių, jų auginimo, miltelių gamybos, pakavimo ir laikymo, funkcionalaus maisto paruošimo technologijos. Tokiu būdu siekiama išgauti ir pateikti maksimalų naudingų medžiagų kiekį.

ĮDOMŪS FAKTAI:

  • Džiovinimas žemoje temperatūroje pučiant šiltą orą trunka 3-6-ias paras.
  • Išdžiovinti produktai sumalami naudojant specialius sietus. Taip maksimaliai išsaugomi vitaminai ir maistingosios medžiagos.
  • URBANFOOD milteliai – koncentruotas vitaminų ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų šaltinis. Iš 1 kg šviežio produkto išgaunama 100 g miltelių.
  • URBANFOOD pirmieji Lietuvoje pasiūlė ir plėtoja inovatyvią šaltibarščių gamybos technologiją naudojant termiškai neapdorotų burokėlių miltelius. Šaltibarščių gamyba užtrunka apie 3-is minutes, o maistinė pačių šaltibarščių vertė didesnė iki keliolikos kartų nei gaminat įprastu būdu, t. y., verdant burokėlius.

INOVACIJOS AUTORIUS:

UAB „Kvalitetas“

APDOVANOJIMAI IR ĮVERTINIMAI:

  • Tarptautinio konkurso „Quality Innovation of the Year 2015“ laureatai.
  • 2015 m. „Europos verslo idėjų konkurso“ nacionaliniai laureatai.
Paskutinė atnaujinimo data: 2018-01-31