KRAUJOTAKĄ GERINANTIS ŠOKOLADAS

INOVACIJA:

Idėja kilo bendradarbiaujant su žaliavų tiekėjais, susipažinus su naujomis žaliavomis ir teigiamomis jų savybėmis. Šokolado sudėtyje esantys kakavos flavanoliai padeda palaikyti kraujagyslių elastingumą, kuris savo ruožtu palaiko normalią kraujotaką. Šio šokolado gaminimo technologija leidžia maksimaliai išsaugoti kakavos pupelėse esančius flavanolius. Teigiamam šokolado poveikiui pajusti rekomenduojama suvartoti 10-20 g šio gaminio per parą.

INOVACIJOS PRIVALUMAI:

Šiame šokolade daug skaidulinių medžiagų, o ypatingos šokolado gamybos technologijos dėka maksimaliai išsaugoti kakavos pupelėse esantys flavanoliai. Būtent jie padeda palaikyti kraujagyslių elastingumą, kuris prarandamas organizmui senstant, kraujagyslių sienelėse kaupiantis kalciui ir kt.

ĮDOMŪS FAKTAI:

  • Šokolado sudėtyje esantys kakavos flavonoidai veikia kaip antioksidantai, padidinantys kūno ląstelių apsaugą.
  • Flavonoidų kiekis šokolade labai priklauso nuo kakavos pupelių apdirbimo būdo ir šokolado gamybos proceso režimų.
  • Paprastai gamintojai ant pakuotės nenurodo flavonoidų kiekio šokolade, nes jis gali skirtis priklausomai nuo žaliavos ir šokolado gamybos būdo.

INOVACIJOS AUTORIUS:

UAB „Rūta“

Paskutinė atnaujinimo data: 2018-01-31