ŠOKOLADAS SU SPIRULINA

INOVACIJA:

Mitybines ir gydomąsias spirulinos savybes daugiau nei tūkstantį metų vertina Afrikos ir Pietų Amerikos gyventojai. Naujos kartos praturtintas šokoladas su spirulina Lietuvoje pradėtas gaminti pernai.

INOVACIJOS PASKIRTIS:

Šis šokoladas puikiai tinka intensyviai sportuojantiems žmonėms, kuriems būtina savo racioną papildyti baltymais ir amino rūgštimis.

INOVACIJOS PRIVALUMAI:

Šokolade su spirulina daug skaidulinių medžiagų, sausųjų kakavos medžiagų, baltymų, mikroelementų ir vitaminų. Spirulina – augalinės kilmės melsvadumblis, natūraliai augantis šiltuose šarminiuose vandenyse. Šis organizmo puikiai pasisavinamas dumblis ne tik suteikia šokoladui pikantiško skonio, bet ir praturtina jūsų organizmą naudingosiomis savybėmis.

ĮDOMŪS FAKTAI:

  • Savo maistinėmis savybėmis 2 gramai spirulinos prilygsta kilogramui daržovių.
  • Spirulina – unikalus vertingų maisto medžiagų, natūralių baltymų, mikroelementų, vitaminų ir fermentų šaltinis. Dėl to ji vadinama „žaliuoju ateities auksu“.
  • Spirulinoje yra 18 rūšių amino rūgščių. 8-ios jų nepakeičiamos; kai kurių jų augaliniame maiste tiesiog nėra.
  • Spirulinos melsvasis pigmentas fikocianas stimuliuoja nervų ir imuninę sistemas.

INOVACIJOS AUTORIUS:

UAB „Rūta“

Paskutinė atnaujinimo data: 2018-01-31