DŽIOVINTI VAISIŲ, UOGŲ IR DARŽOVIŲ SKANĖSTAI

INOVACIJA:

LABU istorija prasidėjo prieš 3-is metus. Pirmas dabartinių LABU skanėstų prototipas buvo Sodininkystės ir daržininkystės institute sukurti produktai – vaisių ir daržovių nektarai. Augantis inovatyvių, kokybiškų, padidintos biologinės vertės maisto produktų poreikis paskatino sukurti patrauklius ir biologiškai vertingus skanėstus, kuriuose nebūtų maisto pramonėje plačiai naudojamų įvairių konservuojančių, dažančių ir skonį gerinančių medžiagų. Pagrindinis tikslas kuriant LABU skanėstus buvo maksimaliai išsaugoti biologiškai vertingas žaliavos medžiagas. Todėl naudojama vaisių, uogų ir daržovių tyrė, į kurią patenka ne tik sultys, bet ir vaisių minkštimas bei odelės dalis. Žinoma, kad chemine sudėtimi vaisių minkštimas ir odelė žymiai pralenkia sultis.

INOVACIJOS PASKIRTIS:

Sveikas ir biologiškai vertingas saldumynas kiekvienam besirūpinančiam savo sveikata. Šis užkandis gaminamas iš 100 % Lietuvoje užaugintų vaisių, uogų ir daržovių džiovintos tyrės. Tai – skaidulų, natūralių vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis be jokių dirbtinių priedų.

INOVACIJOS PRIVALUMAI:

Iki šiol buvo manoma, kad patys vertingiausi produktai švieži. Manyta, kad juos perdirbus prarandama daug vertingų medžiagų. Šiandien šį teiginį paneigia mokslas. Kartais perdirbti produktai tampa kur kas vertingesni. Pagrindiniai ir svarbiausi perdirbimo tikslai – išsaugoti maistinę produktų vertę ir kurti vis naujus gaminius su didesne pridėtine verte. Gaminant LABU skanėstus džiovinimo metu iš vaisių pašalinamas vanduo, todėl visos medžiagos sukoncentruojamos 4-5-is kartus. Žalias moliūgas nepasižymi išraiškingu skoniu, tačiau išdžiovintas jis gerokai skanesnis. Džiovintuose LABU skanėstuose sukoncentruota daugiau vitaminų, maistinių skaidulų, fenolinių ir kitų mums vertingų medžiagų. LABU skanėstai skirti norintiems smaližiauti kokybiškiau, sportuojantiems ir aktyviai dirbantiems, taip pat žmonėms netoleruojantiems glitimo, veganams ir, žinoma, vaikams.

ĮDOMŪS FAKTAI:

  • Suvalgę obuolių ir morkų LABU skanėstą, gausite tiek vitaminų, maistinių medžiagų ir skaidulų, kiek suvalgę - 1 obuolį ir pusę morkos;
  • Suvalgę obuolių ir juodųjų serbentų LABU skanėstą, gausite tiek vitaminų, maistinių medžiagų ir skaidulų, kiek suvalgę - 1 obuolį ir 14 juodųjų serbentų uogų;
  • Suvalgę slyvų, obuolių ir morkų LABU skanėstą, gausite tiek vitaminų, maistinių medžiagų ir skaidulų, kiek suvalgę - 6 slyvas, pusę obuolio ir pusę morkos.
  • Džiovinti vaisių, uogų ir daržovių skanėstai yra puikus užkandis, taip pat puikiai tinka paskaninti salotoms, kepiniams, košėms ar dribsniams.
  • Iš vaisių, uogų ir daržovių tyrės pagaminti džiovinti LABU skanėstai turtingi maistinėmis skaidulomis – 100 g produkto jų yra nuo 9 iki 12 g.

INOVACIJOS AUTORIUS:

MB „LABU“

APDOVANOJIMAI IR ĮVERTINIMAI:

  • Parodos ,,Rinkis prekę lietuvišką 2016“ aukso medalis.
  • Kauno PPA rūmų ir Kauno rajono savivaldybės konkurso „Sukurta Kauno rajone“ 2016 III vieta.
  • Iš džiovintos vaisių tyrės pagaminta išskirtinė verslo dovana „Valgomas Kalėdų vainikas“ 2017-09-14 parodos „Christmas 2 Business“ konkurse “Verslo dovana 2017” laimėjo „Daugiausia publikos simpatijų surinkususios verslo dovanos“ ir „Geriausios kalėdinės verslo dovanos“ apdovanojimus.
Paskutinė atnaujinimo data: 2018-01-31