Žiedinės ekonomikos principų taikymas maisto technologijoje ir medžiagų inžinerijoje
Pradžia
2022-06-16 10:30
Pabaiga
2022-06-16 15:30
Data: 2022 m. birželio 16 d.
Vieta: ARTIS Centrum viešbutis, Totorių g. 23, Vilnius
Nacionalinis maisto ūkio klasteris /NaMūk/ kartu su FOOD TECHNOLOGIES DIGITALIZATION LT /FTD LT/, bendradarbiaudami su MOKSLO, INOVACIJŲ IR TECHNOLOGIJŲ AGENTŪRA (MITA), kviečia visus :
- besidominčius maisto produktų bei technologijų kūrimu, maisto inžinerija,
- norinčius daugiau sužinoti apie mokslo, technologijų ir eksperimentinių paslaugų inžinierinei ir maisto pramonės naujų technologijų vystymui galimybes,
- besidominčius maisto inovacijų tendencijomis, pagrindiniais iššūkiais, su kuriais susiduria mokslas, spręsdamas rinkos problemas (senėjimas, žiedinę ekonomika, sveikata, klimato kaita, žaliasis kursas ir kt.),
- apie NaMūk bei FTD LT klasterių sukurtus naujus produktus.
Verslo klasterių partnerių paieškos renginio metu gyvai bus pristatomi pagaminti inovatyvūs produktai.
Dalyvavimas susitikime yra nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija.
Renginio programa
Moderatorius: dr. Aistė Balčiūnaitienė, MB „Biofita“ atstovė, Nacionalinio maisto ūkio klasterio narė.
10:00-10:30 | Registracija |
10:30-10:40 | Atidarymas Česlovas Bobinas, Asociacijos nacionalinis maisto ūkio klasteris direktorius |
10:40-11:00 | Dr. Dalia Urbonavičienė, Mokslo darbuotoja Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras, „Vaisių ir daržovių beatliekinių perdirbimo technologijų modeliavimas ir optimizavimas” |
11:00-11:20 | Vitalijs Radenkovs, Processing and Biochemistry Department, Institute of Horticulture, Latvia, "Biorefining for the rational use of plant by-products" |
11:20-11:40 | Kavos pertrauka |
11:40-12:00 | Dr. Lina Dėnė, Mokslo darbuotoja, Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras, “CO2 ekstraktų gamyba ir jų pritaikymas maisto pramonėje ir alternatyvios augalų apsaugos srityje” |
12:00-12:20 | Prof. Radostina Alexandrova, MSc, PhD, Bulgarijos mokslų akademijos Eksperimentinės morfologijos, patologijos ir antropologijos institutas su muziejumi, “Ląstelių kultūros – patikimos pažangiųjų medžiagų biologinio vertinimo pavyzdinės sistemos“ |
12:20-13:20 | Pietų pertrauka |
13:20-13:40 | Algimanta Ščiglinskienė, FTD klasterio koordinatorė, „ Food Technologies Digitalization LT“/ FTD LT/“ veiklos kryptys, tikslai, paslaugos” |
13:40-14:00 | Dr. Aistė Balčiūnaitienė, Nacionalinio maisto ūkio klasterio narys – MB “Biofita”, “Funkcinių medžiagų kūrimas panaudojant antrinius augalinius perdirbimo produktus taikant žaliuosius metodus. |
14:00-15:30 | Partnerystės diskusijos prie kavos |