SAUSO JOGURTO KĄSNELIAI
INOVACIJA:
Jogurto kąsneliai gaminami naudojant natūralų ir unikalų džiovinimo būdą, kuris iš jogurto sublimacijos būdu išgarina vandenį. Šis metodas – 1 biotechnologijų taikymo maisto pramonėje pavyzdžių. Jis vadinamas liofilizacija. Tai – 1 pažangiausių šiuo metu egzistuojančių džiovinimo būdų, kuris iki šiol Lietuvoje dažniausiai buvo taikomas uogų ir vaisių konservavimui. Skaičiuojama, kad tinkamai laikant liofilizuoti produktai išsaugo maistines savybes net iki kelių metų.
Džiovinant jogurtą gaunamas rezultatas yra gerųjų savybių koncentratas: vieninteliame sauso jogurto kąsnelyje kelis kartus daugiau išsaugotų maistinių medžiagų negu šaukšte skysto pavidalo jogurto. Taip išdžiovintas jogurtas išlaiko savo skonį ir spalvą.
INOVACIJOS PASKIRTIS:
Kitoks sveikas užkandis „Yogbi“ – visų mylimas jogurtas nauju pavidalu.
INOVACIJOS PRIVALUMAI:
Praktiškus sauso jogurto kąsnelius „Yogbi“ galima naudoti visur ir bet kada. Tokios formos užkandis lengvai sandėliuojamas, o jo galiojimo laikas ilgas. Vos 1 sauso jogurto kąsnelis yra tas pats, kas 7 įprastinio jogurto šaukšteliai.
ĮDOMŪS FAKTAI:
- Ilgas galiojimo laikas suteikia galimybę mėgautis jogurtu ištisus metus.
- Jogurto svoris žymiai sumažintas, o tai leidžia jį naudoti keliaujant.
- Gali būti milteliais arba įvairių kąsnelių formos, o užpiltas vandeniu atgaus pradinę savo formą.
INOVACIJOS AUTORIUS:
MB „Probiomas“