ŠOKOLADAS SU SPIRULINA
INOVACIJA:
Mitybines ir gydomąsias spirulinos savybes daugiau nei tūkstantį metų vertina Afrikos ir Pietų Amerikos gyventojai. Naujos kartos praturtintas šokoladas su spirulina Lietuvoje pradėtas gaminti pernai.
INOVACIJOS PASKIRTIS:
Šis šokoladas puikiai tinka intensyviai sportuojantiems žmonėms, kuriems būtina savo racioną papildyti baltymais ir amino rūgštimis.
INOVACIJOS PRIVALUMAI:
Šokolade su spirulina daug skaidulinių medžiagų, sausųjų kakavos medžiagų, baltymų, mikroelementų ir vitaminų. Spirulina – augalinės kilmės melsvadumblis, natūraliai augantis šiltuose šarminiuose vandenyse. Šis organizmo puikiai pasisavinamas dumblis ne tik suteikia šokoladui pikantiško skonio, bet ir praturtina jūsų organizmą naudingosiomis savybėmis.
ĮDOMŪS FAKTAI:
- Savo maistinėmis savybėmis 2 gramai spirulinos prilygsta kilogramui daržovių.
- Spirulina – unikalus vertingų maisto medžiagų, natūralių baltymų, mikroelementų, vitaminų ir fermentų šaltinis. Dėl to ji vadinama „žaliuoju ateities auksu“.
- Spirulinoje yra 18 rūšių amino rūgščių. 8-ios jų nepakeičiamos; kai kurių jų augaliniame maiste tiesiog nėra.
- Spirulinos melsvasis pigmentas fikocianas stimuliuoja nervų ir imuninę sistemas.
INOVACIJOS AUTORIUS:
UAB „Rūta“